Русская Православная Церковь/Московский Патриархат/Юго-Западное Викариатство г.Москвы/Параскево-Пятницкое Благочиние
Сбор средств на убранство храма

Православный календарь






КТО НА САЙТЕ

Сейчас 67 гостей и ни одного зарегистрированного пользователя на сайте

Вход на сайт

Молитвы праведному воину Феодору Ушакову

     04.08.2022 23:45

Тексты молитв праведному воину Феодору Ушакову утверждены к общецерковному богослужебному употреблению решением Священного Синода от 17 июня 2021 года (журнал № 34).

Иу́лиа 23 и окто́вриа 2

Моли́тва 1

О, пресла́вный и достохва́льный во́ине, флотово́дче Фео́доре, небе́сный на́ш заступниче и кре́пкий защи́тниче! Днесь, па́мять твою́ почита́юще, смире́нно мо́лим тя: вознеси́ о нас ко Го́споду Бо́гу те́плыя твоя́ моли́твы и испроси́ у Него́ оставле́ние все́х согреше́ний на́ших, имиже преогорчева́ем Его́. Умоли́ Го́спода дарова́ти нам ко Оте́честву на́шему любо́вь нелицеме́рную, мир и благоде́нствие Це́ркви на́шей Правосла́вней, всем же нам теле́сное здра́вие и душе́вное спасе́ние, христиа́нскую кончи́ну живота́ на́шего и до́брый отве́т на Стра́шнем Суде́ Его́. Ей, свя́тче Бо́жий, не посрами́ упова́ния на́шего, е́же на тя́ по Бо́зе и Богоро́дице возлага́ем, да, твои́ми моли́твами получи́вше благода́ть и ми́лость от Го́спода, просла́вим человеколю́бие Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, и твое́ свято́е засту́пле́ние, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Моли́тва 2

О, пра́ведне во́ине, флотоводче Фео́доре! Прини́кни с го́рних селе́ний на притека́ющия к тебе́ с верою и вонми́ моле́нию нашему! Ты вели́кое служе́ние, возложе́нное на тя, со тщанием проходи́л еси́, темже и коего́ждо от нас в звании, в не́мже при́звани есмы пребыва́ти, укрепи. Ты супоста́тов мно́жества победи́л еси, темже и на нас ополча́ющихся ви́димых и неви́димых враго́в низложи́. Умоли́ Го́спода Бо́га дарова́ти Отечеству нашему кре́пкий и неруши́мый мир, властем мудрость, па́стырем святы́ню, зако́ном си́лу, градонача́льником суд правый, военачальником, фло́ту Росси́йскому и всему́ во́инству на́шему му́жество неодолимое, всем же правосла́вным христиа́ном здра́вие и благоче́стие. Сохраня́й страну́ на́шу Росси́йскую [и оби́тель сию́ святу́ю] от всех наве́тов вра́жиих, да сло́вом и де́лом прославля́ется в ней [них] всесвято́е и́мя Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.